Lav din egen kaffelikør! - Simpel guide
Sara Brix
Kaffe-ekspert hos DinLuksus
Udgivet:
Er du vild med kaffe i dine cocktails? Med din egen hjemmelavet kaffelikør kan du tage dine drinks til det næste niveau og få den ultimative smagsoplevelse. Med Denne simple opskrift får du en lækker kaffelikør, som går perfekt til kendte cocktail som Espresso Martini og White Russian.
Opskriften består af to dele, selve spiritussen og en sukkersirup. Spiritussen skal trække i cirka en uges tid inden sukkersiruppen tilføjes for at færdiggære likøren. Denne opskrift laver en "flaske" likør.
Ingredienser - Spiritussen:
-
2 shot espresso (vi anbefaler Espresso Peru)
-
70cl rom eller vodka (1 flaske)
-
2 vaniljestænger
Ingredienser - Sukkersiruppen:
- 250g sukker
- 3 dl vand
Fremgangsmåde:
- Start med at kom 2 espresso shots i en beholder (det kan være den beholder du vil opbevarer likøren i).
- Flæk dine vaniljestænger og kom både stang og korn ned til kaffen.
- Held nu din valgte spiritus oven i din kaffe og vaniljeblanding, kom film over eller luk tæt og lad blandingen stå på køl i cirka en uges tid.
Efter en uge på køl:
- Kog en sukkersirup sammen ved at blande 250g sukker med 3 dl vand i en gryde over lav varme til sukkeren er opløst.
- Mens sukkeren opløses skal kaffe-spiritussen filteres, så kun den rene "væske" er tilbage (brug eventuelt et kaffefilter eller osteklæde).
- Til sidst blandes sukkersiruppen op i spiritussen og kaffelikøren er klar til brug!
Prøv likøren i en iskold Espresso Martini, eller White Russian, velbekomme!